zondag 9 maart 2014

Top 5 favo films afgelopen tijd

Het is weer tijd voor een klein overzichtje van mijn favo films van de afgelopen tijd. Sinds oktober heb ik 'maar' 20 films gezien (ja dat is weinig voor mijn doen). Daar zaten hele goede tussen zoals The Hobbit en Captain Phillips, maar ook mindere. Daarom een kleine recap van mijn favo films van afgelopen tijd.4. Frozen

Je hebt van die animatie films die echt voor kinderen zijn, maar ook die ook leuk zijn voor volwassenen. Disney slaat soms de plank mis, maar Frozen is ook erg geschikt voor mensen die ouder zijn dan 5 jaar.

Anna gaat samen met Kristoff op zoek naar haar zus Elsa, die zich ergens ver in de bergen heeft afgezonderd van de buitenwereld, omdat ze beschikt over speciale krachten. Anna doet haar best om haar zus terug te halen, maar dat gaat uiteraard niet zonder obstakels.

Toegegeven, er zitten erg veel liedjes in, maar je kijkt immers naar een Disney film. Zelf vond ik het een typische 'kerstvakantie' film, nu zijn de temperaturen (gelukkig) een stuk hoger. Maar toch een leuke film voor tussendoor!

Cijfer: 7

3. Lego the movie

Emmett is een normaal lego poppetje die ten onrechte wordt aangezien als dé persoon die de wereld moet redden. Dat gaat nooit goed komen natuurlijk..

Eigenlijk zou je er alleen al heen moeten gaan voor de titelsong. Hou er dan alleen wel rekening mee dat je die voor de rest van je leven niet meer vergeet. Zoiets à la Small World in Disneyland;)


 Cijfer: 7


2.  Non-Stop

Bill Marks is een air marshall die niet meer zo'n zin in zijn werk heeft. Als hij in het vliegtuig zit, krijgt hij plots anonieme smsjes. Hij moet 150 miljoen overmaken, anders zal er iedere 20 minuten iemand sterven.

Ik hou echt van dit soort films. Het jammere is alleen dat het vaak wel duidelijk is wie er achter zit. Dat was bij Non-Stop echt niet het geval. Aanrader!

Cijfer: 8

1. The Wolf of Wall Street

Jordan Belfort is een stock-trader die verslaafd is aan ongeveer alles wat maar verboden is. Daarnaast verdient hij kapitalen door te frauderen. Ondertussen gaat hij er langzaam aan onderdoor en valt hij steeds dieper de afgrond is.

Echt 1 woord: geniaal. Jammer voor hem dat hij geen oscar gewonnen heeft, maar alsnog is het een prestatie op zich. Wel had de film iets korter mogen duren, 3 uur is lang, té lang.

Cijfer: 8,5


0 reacties:

Een reactie plaatsen