donderdag 6 december 2012

Films gezien in november

Deze maand heb ik weer wat meer films gezien dan in de vorige maanden, kijk mee naar mijn aanraders!

We begonnen in november met Frankenweenie, de nieuwste film van Tim Burton. Victor en zijn hondje Sparky kunnen niet zonder elkaar. Echter slaat op een dag het noodlot toe, Sparky wordt aangereden en overleeft het ongeval niet. Victor laat het er niet bij zitten en wekt sparky weer tot leven met elektrische schokken. Sparky moet verborgen blijven voor de buitenwereld, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het eerste wat opvalt is dat deze film in zwart-wit is. Zelf vond ik dat wel wat hebben. Zelf vond ik hem ontzettend leuk!

Cijfer: 7,5

4 november 1979, de Iraanse revolutie bereikt een hoogtepunt, de Amerikaanse ambassade wordt bestormd door militanten en er worden 52 amerikanen gegijzeld. Toch weten er 6 te ontsnappen, het zal alleen niet lang duren voordat de Iraanse militanten erachter komen dat er 6 Amerikanen ontbreken. Onder leiding van CIA specialist Tony Mendez begint een strijd tegen de klok. Tony verzint een plan om de 6 Amerikanen het land uit te krijgen.

Naar mijn idee is er te weinig reclame gemaakt voor deze film. Ik had zelf namelijk nog geen trailers oid gezien. Toch kwam ik een review tegen en mijn interesse was meteen gewekt. Tijdens het begin van de film wordt kort uitgelegd wat de revolutie precies inhield en waarom deze aan de gang was. Zelf vond ik dat erg fijn, want als je niet weet wat de Iraanse revolutie inhoudt dan kan de film nogal ingewikkeld zijn.

Cijfer: 7,5


Skyfall kan uiteraard ook niet ontbreken in dit rijtje. MI6 komt onder vuur te liggen en James Bond's loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld.

Redelijke film, typische actie film uiteraard. Wel aan de lange kant (over de 2 uur) en het verhaal bleef bij mij niet zo hangen. Het is en blijft toch 'maar' een actiefilm. De soundtrack is wel een pluspunt!

Cijfer: 7


En we sloten de maand af met Lawless.
Tijdens de Drooglegging smokkelen de Bondurants drank door Franklin County. De nieuwe hulp sheriff wil duidelijk wat aan het gesmokkel doen. Ondertussen probeert de jongste van de Bondurants, Jack, zich op te werken bij zijn broers.

Ik begreep eerst niet zo goed waarom dit een PAC film was. Na de film werd dat wel duidelijk want het is geen simpele misdaad film. Er zitten behoorlijk wat heftige scenes in, maar ik vond het een hele goede film. Tom Hardy speelt ook een geweldige rol, als de oudste van de Bondurants. Favoriet deze maand!

Cijfer: 8

1 opmerking:

  1. Ik vond zelf Skyfall heel erg gaaf. Maar ik ben dan ook een James Bond fan. :) Er zat naar mijn idee een stuk meer verhaal in dan normaal.
    Frankenweenie was super!!!

    BeantwoordenVerwijderen